RSS Youtube Facebook "Több mint 140 éve az érték a mérték!"
2020. augusztus 9. Vasárnap
Emőd
 

#dthpetrik 2020: idén is a díjazottak között

#dthpetrik 2020: idén is a díjazottak közöttKedves diákok!

iskolánk idén már harmadik alkalommal kapcsolódott be a Digitális Témahét programsorozatba, mely során a digitális munkarend alatt 30 tanórában valósítottuk meg a Socially Re-designed c. projektünket.
 
Iskolánk tanárai mellett külső szakértők, valamint a CNW Zrt. személyében egy külsős cég is segítette munkánkat. A sikeres lebonyolítás után az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy a DPMK által kiírt Digitális Témahét 2020 pályázaton ismét a díjazott projektek közé kerültünk: a projekt főszervezője, Tóth Éva tanárnő " Nívódíjas Pedagógus" különdíjat vehetett át.
 
Gratulálunk neki és minden résztvevőnek, találkozunk jövőre is!

#dthpetrik 2020: idén is a díjazottak között

 

#dthpetrik 2020: az elkészült oldalak

#dthpetrik 2020: az elkészült oldalakKedves Petrikesek!

Az idei tanévben a Digitális Témahét során a résztvevő diákok fogyatékkal élő csoportok számára készítettek weboldalakat fenntartható fejlődés témakörében. A kész weboldalak itt tekinthetők meg.

 

 
 

 

 

 

Bővebben: #dthpetrik 2020: az elkészült oldalak

Szakképzési Díj 2020

Szakképzési Díj 2020Kedves Petrikesek!

Iskolánk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy 2020. március 12-én a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által alapított Szakképzési Díjat vehette át a 2020-as évre Innováció kategóriában. A díjat a 2019-ben készített WorkIT c. Digitális Témahét projektért nyertük el, mellyel bebizonyítottuk, hogy a projektalapú oktatás új távlatokat nyit meg a szakképzésben mind a pedagógusok, mind a diákok számára. 

Nagy köszönettel tartozunk volt és jelenlegi informatikus technikus tanulóinknak, akik példamutató lelkesedéssel és kitartással vesznek részt évről évre a hasonló programokon.

#dthpetrik Zárónap beszámoló

#dthpetrik Zárónap beszámolóKedves Petrikesek!

Szavakba nem lehet önteni azt a rengeteg élményt, érzést, egymásról, egymástól tanulást, amit ez alatt az egy hét alatt sikerült átélniük azoknak a diákoknak, tanároknak, mentoroknak és külső szakértőnek, akik részt vettek a 2020-as DTH Petrik eseményen. 

A témahét mind az öt napján, komoly, megfeszített munka folyt az online térben, ahol a csapatok virtuális cégeket létrehozva csodálatos weboldalakat, plakátokat, filmeket készítettek, speciális szükséglettel élő társadalmi csoportok részére a fenntartható fejlődés témakörében.
 

Bővebben: #dthpetrik Zárónap beszámoló

Jön a #dthpetrik 2020

Jön a #dthpetrik 2020Kedves Petrikesek!

Az idei tanévben még változatosabb projekttel, a CNW Zrt-vel szoros együttmüködésben készülünk a 3. #dthpetrik-re. A projektre való ráhangolódásként a CNW Zrt szakértői három alkalommal is ellátogatnak hozzánk felkészítést tartani. A felkészítők témája, időpontja valamint a projekt plakátja a cikkben található.

Mellékletek:
Fájl letöltése (program.jpg)program.jpg[ ]
Fájl letöltése (Socially-designed.jpg)Socially-designed.jpg[ ]

Rövid beszámoló a 3 - 4. nap eseményeiről #dthpetrik

Rövid beszámoló a 3 - 4.  nap eseményeiről #dthpetrik Kedves Petrikesek!

Az utóbbi két nap sem telt el kihívások és rengeteg tanulás nélkül. A csapatok nagyon sok tapasztalattal és tudással gazdagodhattak. Feladataik között szerepeltek olyan elemek, amiket a későbbiekben biztosan hasznosítani tudnak a valós munka világában.
 

Bővebben: Rövid beszámoló a 3 - 4.  nap eseményeiről #dthpetrik 

#dthpetrik siker a DOKK konferencian

#dthpetrik siker a DOKK konferencianKedves Petrikesek!

 A hétvégén megrendezett "Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás 2019" konferencián iskolánk WorkIT c., a 2019-es Digitális Témahét során készített projektje 2 díjat is kapott.
 
Iskolánk elnyerte az  Oracle Academy Program „Kódolj STEM projektet!” különdíját a szakképző intézményi kategóriában.
 
Kolléganőnk, Tóth Éva, pedagógus kategóriában 69 nevező tanár közül II. helyezést ért el.
 
Az idei Digitális Témahéten 1046 iskola vett részt, 3000 projekt készült, több mint 8 ezer pedagógus közreműködésével. Ezen számokat látva még nagyobb elismerés illeti az angolos-informatikus munkaközösségünk tagjait, akik példamutató összefogással érték el ezt a fantasztikus eredményt a 13-14. évfolyamos informatikus technikus diákjainkkal. 
 

Bővebben: #dthpetrik siker a DOKK konferencian

#dthpetrik2020: az első napok élményei

#dthpetrik2020: az első napok élményei Kedves Petrikesek!

Az idei tanévben iskolánk már harmadszor csatlakozik a Digitális Témahét programsorozathoz. Socially re-designed c. projektünk célja, hogy a diákok valamilyen fogyatékkal élő csoport számára készítsenek weboldalakat fenntartható fejlődés témakörében. A résztvevő diákok 9-14. évfolyamokból kerültek ki, különböző szakmacsoportokból. Összesen 36 fő. 

 
Előzetes egyeztetések alapján meghívtunk mindegyik célcsoportból egy szakértőt, aki a megrendelő szerepet játssza a hét során és folyamatosan reflektál a diákok munkájára. Az agilis szoftverfejlesztés elveit követve a csapatok a megrendelő igényei szerint folyamatosan alakítják a készülő termékeket. 
 
A projekt megkezdése előtt külső partnerünk, a CNW Zrt vállalta a weboldalak motorjainak kialakítását, valamint előzetes felkészítést tartott a résztvevőknek azok használatáról. Így a diákok koncentrálhatnak a design és a tartalmi elemek kialakítására egész héten. A CNW Zrt mintegy alvállalkozóként fogja a diákok kéréseit a megadott időkereten (voucher) belül teljesíteni, előzetes email egyeztetést követően videókonferencia formájában webex felületen keresztül. 
 

Bővebben: #dthpetrik2020: az első napok élményei 

#dthpetrik: M1, Iskolapad című műsor

#dthpetrik: M1, Iskolapad című műsorKedves Petrikesek!

Nagy megtiszteltetés érte iskolánkat: 2019. április 8-án, a #dthpetrik első napján az M1 adó Iskolapad c. műsorának készítői nálunk forgattak, interjút készítettek a pedagógusainkkal és diákjainkkal a Digitális Témahétről. Az adás itt nézhető vissza.

#dthpetrik2020 - előkészületek és változások

#dthpetrik2020 - előkészületek és változásokKedves Petrikesek!

Iskolánk már a 2019-es #dthpetrik során támogatást kapott a CNW Zrt. -től Az idei évben Fekete István, a CNW Zrt. vezérigazgatója, felismervén a potenciált a projektalapú oktatásban, már a témahét előtti hónapokban felajánlotta saját és munkatársasi segítségét. A kiindulási pontunk az volt, hogy a #dthpetrik során a CNW Zrt. lesz a csapatok alvállalkozója, elkészítik a weboldalak motorjait valamint marketing, menedzsment és HR témájában felkészítőt tartanak a résztvevő diákoknak.

Bővebben: #dthpetrik2020 - előkészületek és változások

#dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!

#dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!Kedves Petrikesek!

A cikket írta: Horváth Szabolcs, HR CEO
 
Szerintem bátran kimondhatjuk, hogy a témahét 4 napjában mindenki jó élményekkel gazdagodott és beletekinthetett a munka világába. Mindegyik nap többször is jelentkeztünk élőben iskolánk facebook oldalán, valamint 6 partneriskolának is tudósítottunk angol és magyar nyelven. Ebben a cikkben szeretnénk összegezni a hét történéseit, majd kihirdetni a témahét végeredményét.
 

Bővebben: #dthpetrik: szuper hét szuper társaságban!

Elérhetőségek

Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikuma
OM azonosító: 203 058
Intézménykód: 051406
Levelezési cím: 1146 Budapest, Thököly út 48-54.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 343 4810
Fax: +36 1 343 6036